Κοπτική Ραπτική Σχεδίαση Ενδύματος

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ:  Κοπτική Ραπτική Σχεδίαση Ενδύματος

Ο/η ράπτης/ράπτρια ενδυμάτων κατασκευάζει χειροποίητα ανδρικά και γυναικεία εξωτερικά ενδύματα (κοστούμια, παντελόνια, παλτά, ταγέρ, φορέματα, γιλέκα κ.λ.π.) από ύφασμα, κατόπιν παραγγελίας. Επιπρόσθετα:
Παίρνει τα απαραίτητα μέτρα του/της πελάτη/πελάτισσας (π.χ. ύψος, περιφέρεια, μέση, στήθος κ.λ.π.) με σκοπό τη δημιουργία του ανάλογου με τη περίσταση πατρόν. Δημιουργεί το πατρόν.Κόβει και ράβει, σε μεγάλο βαθμό χειροποίητα, το ύφασμα βάσει του πατρόν. Προσαρμόζει το ένδυμα στον πελάτη.

Ο σκοπός της εργασίας του είναι: Η κατασκευή μεμονωμένων ενδυμάτων προσαρμοσμένων στην ιδιομορφία του εκάστοτε σώματος. Δημιουργία ενδυμάτων βάσει συγκεκριμένων απαιτήσεων και σχεδίων της επιλογής του/της πελάτη/πελάτισσας. Ικανοποίηση του/της πελάτη/πελάτισσας για τη χειροποίητη ποιότητα και τη μοναδικότητα του ενδύματος που παράχθηκε.

Υπάρχουσα κατάσταση απασχόλησης Οι ειδικεύσεις του επαγγέλματος καθορίζονται :

Ι. Ως προς τα είδη ενδυμάτων : α) Ανδρικά ενδύματα (π.χ. σακάκι, παντελόνι, σμόκιν, φράκο, πουκάμισο κ.λ.π.), β) Γυναικεία ένδυση (ταγιέρ, παντελόνι, φούστα, φόρεμα μπλούζα, βραδινό, νυφικό, κ.λ.π.), γ) Ειδικά ενδύματα (στολές ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, ιερέων, θεάτρου κ.λ.π.).

ΙΙ. Ως προς τις διαφορετικές θέσεις εργασίας και εργασιακά περιβάλλοντα:- Παραγγελιοράπτης ανδρικών ενδυμάτων.- Παραγγελιοράπτρια (μοδίστρα) γυναικείων ενδυμάτων- Ράπτης/ράπτρια σε καταστήματα μεταποίησης ενδυμάτων.- Ράπτης/ράπτρια σε εργαστήρια μόδας και υψηλής ραπτικής.- Ράπτης/ράπτρια σε βιοτεχνίες prêt a porter.- Ράπτης/ράπτρια σε βιομηχανίες κατασκευής ενδυμάτων (σπανίζει).- Ράπτης/ράπτρια στο θέατρο, την τηλεόραση, τον κινηματογράφο.

Πρόγραμμα σπουδών:

 1. Αναγνώριση τεχνικού σχεδίου μόδας, πατρόν, μελέτη, δημιουργία – ορολογία στο pret – a – porter @ haute couture.
 2. Ξένη ορολογία μόδας
 3. Υφασματολογία
 4. Οργάνωση και λειτουργία επαγγελματικού χώρου
 5. Οργάνωση και ενδυματολογική επιμέλεια παραγωγής ενδύματος
 6. Σχέδιο μόδας
 7. Χρωματολογία
 8. Ιστορία ενδύματος
 9. Ενδυματολογία -styling
 10. Υπολογιστές.
 11. Ξένες γλώσσα Αγγλικά - Τουρκικά.

Διαβάστε περισσότερα: www.iekdata.com

Πιστοποίηση

1.Πιστοποίηση ΚΕ.ΔΙ.Β.Μ.1 - Κρατική πιστοποίηση (EOPPEP)*

2. Πιστοποίηση : Certified Fashion Designer (Εξέταστρα150 €)

DATA

Στεφάνου Τσουρή 61 Χίος Τ: 2271041764. Ε: dataiek@otenet.gr

Ανακοινώθηκε η δράση με τίτλο«Κατάρτιση μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς χαρακτήρα, σε 56 Δήμους και 37 Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος /φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών»,η οποία αποτελεί μέρος της ευρύτερης δράσης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης σε 56 Δήμους και 37 Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος/ φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών», ενεργώνταςκατά την έννοια του άρθρου 3 του Ν. 4314/2014 (ΦΕΚ 265/Α).

Δικαίωμα συμμετοχής στη Δράση έχουν οι συμμετέχοντες στα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρατης Δημόσιας Πρόσκλησης Νο 3/2019 του ΟΑΕΔ «ΣΕ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΣΤΑ ΜΗΤΡΩΑ ΑΝΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΔ, ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ, ΣΕ ΠΕΝΗΝΤΑ ΕΞΙ (56) ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΠΤΑ (37) ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ/ ΦΟΡΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΓΙΑ 8.933 ΘΕΣΕΙΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ», που έχουν τοποθετηθεί σε θέσεις απασχόλησης και έχουν επιλέξει να παρακολουθήσουν τα προγράμματα κατάρτισης, σύμφωνα με την διαδικασία που περιγράφεταιστην ανωτέρω πρόσκληση, των οποίων η ημερομηνία πρόσληψης δεν υπερβαίνει το χρονικό όριο των (4)τεσσάρων μηνών από την ημερομηνία ανάρτησης του οριστικού πίνακα κατάταξης ανέργων και έχουν ολοκληρωθεί μέχρι 12-09-2019.

Ο ωφελούμενος για την εγγραφή του στον πάροχο κατάρτισης, οφείλει να προσκομίσει:

1) Βεβαίωση από τον Δήμο ότι απασχολείται στο συγκεκριμένο Δήμο στο πλαίσιο της υπ΄ αριθμ. 3/2019 Δημόσιας Πρόσκλησης του ΟΑΕΔ, όπου Θα αναφέρεται η ημερομηνία πρόσληψης και η προβλεπόμενη ημερομηνία λήξης του οκταμήνου.

2) Αντίγραφο της αστυνομικής του ταυτότητας ή του διαβατηρίου

3) Τον Αριθμό της αίτησης συμμετοχής στη Δράση

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις προϋποθέσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στην ειδική ιστοσελίδα  https://voucher.gov.gr.

 

Για διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης DATA στα τηλέφωνα 2271041764..